2013. május 6., hétfő

Kóstoló

Persze csak a szemnek, mert egyik sem ehető, viszont a látvány... na az azért nem utolsó.
Tulajdonképpen kár, hogy nem vagyok az a típus, akinek a nyakában ott lóg a fényképező, mert ilyenkor szinte minden percben történik valami. Legtöbbször megelégszem azzal, ha a szemem befogadja a látványt.

Ezek a képek még csütörtökön késő délután születtek, azóta megannyi csoda született a kertben, talán majd megörökítésre is kerülnek.

A hétvégén megvolt az első udvarrész harmadik, a hátsó, nagy terület második fűnyírása. Észvesztő tempóban nő a fű (giz-gaz, ez meg az), szinte hallani.

De nemcsak a fű, az évelők is beindultak, úgyhogy a burjánzik a kert, szinte harsog a zöld.
Na, jöjjenek azok a fotók:


Ahogy hazaértünk az oviból, az autóból láttam, ahogy a nap átsüt a bloodgood juhar levelein. Ez volt az a pillanat, amikor berohantam a gépért, és reménykedtem, valamit vissza tudok adni az általam látottakból.
Ha halványan is, de azért sikerült.


Ugyan nem szeldelt levelű, és valamivel nagyobb méretű is lesz, mégis ez az a juharfajta, amit bátran tudok mindenkinek ajánlani.


A juhar és egy bristol ruby rózsalonc páros lábánál van ez a tavaly ültetett azalea nemtommi, barackszínű, illatos virágokkal.



Cukorsüvegfenyő, az előkertben, ami keleti fekvésű, nagyon szeret lenni.


Ez mind az előkertben van, bizony, és el is fér, legalábbis egyenlőre.



A gömb hamisciprus (szintén előkert) már akkora hatalmas, hogy hátul metszenem kell, hogy el tudjak menni a kis járdán. Az ablakot pedig teljesen eltakarja. (Imádom ám)


Valamikor réges-régen vásároltam haranglábat egy kertészetben. Elültettem, locsolgattam. Telt-múlt az idő, és lett nekem több haranglábacskám is, erre-arra, amerre neki tetszett. Szerencsére nekem is tetszik, úgyhogy jelenleg itt van.

Kinyílott a piros virágú rhododendron. Cserépben lakik, mert árnyék az még nincs. Az előkerti lila virágú még most kezdi bontogatni a szirmait.

Palástfű, levelein esőgyöngyszemekkel. Ahol szeret, ott elszaporodik. (Őt is imádom).



Citromsárga virágú azalea, fenséges, messzire ható illattal.



Kaporlevelű bazsarózsa, még mindig nem nyílt ki teljesen.


A fás bazsarózsa, gyermekfej méretű virágokkal. Olyan tiszta fehér színe van, mint egy menyasszonynak.

Egyébként az idén eléggé elbújtak a virágai a levelek között, de azért így sem utolsó látvány.



Kinyílott a (rózsaszín)lila-akác. Egyszerűen pazar, fenséges fűszeres illattal, döngicsélő rovarokkal.


Közelről:...


Még a teherautót is megszépíti ez a keret, ugye?



Jó nézegetést, jövök ám még!!



10 megjegyzés:

  1. Csodálatos képeket láttattál meg a kertedből! Hogy milyen csodálatos illat lehet ott nálatok! Megcsodáltam a lombhullató azálea mollisokat. Egy olyan halvány rózsaszínűre még fáj a fogam. A sárga az Azalea Mollis Sunset. Nekem is van, imádom. Arózsaszínű lila akácra nem találok szavakat! Várom a következő kerti sétádat (fényképezőgéppel a nyakadban)!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen. Az lesz ám a nagy dolog, amikor feltalálják az illatos képeket. Tudnék küldeni!

      Törlés
  2. Ezt a fénypillanat dolgot én is ismerem, pillanatkon múlik, ha nem kapod el, annyi. Szépségeid vannak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Többször jártam már úgy, hogy lustaságból nem mentem a gépért, no majd legközelebb, de a legközelebbi nem biztos hogy ugyanolyan szép, és biztos, hogy nem ugyanaz a pillanat.

      Törlés
  3. Mindig mutatsz valami szépséget, amit felírok egy bizonyos listára! Mondanom sem kell, már km hosszú az a bizonyos!!!!
    Eddig is nagyon tetszettek a juharok, de most újból beleszerettem, de nagyon! :)

    VálaszTörlés
  4. Hát ennek nagyon örülök! A juharoktól én tartottam, mert kényesek, a blood-good nagyon jó választás, keleti fekvésben pedig egy csoda.

    VálaszTörlés
  5. Szépen megnőtt a kerted. Nem is olyan rég,még panaszkodtál,hogy alig látszik. Pedig de. Nem sorolom,gyönyörűek a növényeid, tetszik a sok örökzöld,most ők is hatalmasat nőnek, gyönyörű a lilaakác,ami rózsaszín, stb,stb.
    Jó kertelést, és gyönyörködést a szépségekben. :)

    sameria25

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Sameria. Emlékszem, Ágicza mondta valahol valamire, hogy térdig érő arborétum. Azért még most is van jópár növénykém, aminek örülnék, ha a térdemig érne.

      Törlés
  6. Lössz az még nagyobb is. Sőt,talán egyszer egészen nagy. Gyűjtögessél csak szorgalmasan, inkább növényekre,mint a kocsmába, én azt szoktam mondani.

    VálaszTörlés