2013. május 6., hétfő

Kóstoló

Persze csak a szemnek, mert egyik sem ehető, viszont a látvány... na az azért nem utolsó.
Tulajdonképpen kár, hogy nem vagyok az a típus, akinek a nyakában ott lóg a fényképező, mert ilyenkor szinte minden percben történik valami. Legtöbbször megelégszem azzal, ha a szemem befogadja a látványt.

Ezek a képek még csütörtökön késő délután születtek, azóta megannyi csoda született a kertben, talán majd megörökítésre is kerülnek.

A hétvégén megvolt az első udvarrész harmadik, a hátsó, nagy terület második fűnyírása. Észvesztő tempóban nő a fű (giz-gaz, ez meg az), szinte hallani.

De nemcsak a fű, az évelők is beindultak, úgyhogy a burjánzik a kert, szinte harsog a zöld.
Na, jöjjenek azok a fotók:


Ahogy hazaértünk az oviból, az autóból láttam, ahogy a nap átsüt a bloodgood juhar levelein. Ez volt az a pillanat, amikor berohantam a gépért, és reménykedtem, valamit vissza tudok adni az általam látottakból.
Ha halványan is, de azért sikerült.


Ugyan nem szeldelt levelű, és valamivel nagyobb méretű is lesz, mégis ez az a juharfajta, amit bátran tudok mindenkinek ajánlani.


A juhar és egy bristol ruby rózsalonc páros lábánál van ez a tavaly ültetett azalea nemtommi, barackszínű, illatos virágokkal.Cukorsüvegfenyő, az előkertben, ami keleti fekvésű, nagyon szeret lenni.


Ez mind az előkertben van, bizony, és el is fér, legalábbis egyenlőre.A gömb hamisciprus (szintén előkert) már akkora hatalmas, hogy hátul metszenem kell, hogy el tudjak menni a kis járdán. Az ablakot pedig teljesen eltakarja. (Imádom ám)


Valamikor réges-régen vásároltam haranglábat egy kertészetben. Elültettem, locsolgattam. Telt-múlt az idő, és lett nekem több haranglábacskám is, erre-arra, amerre neki tetszett. Szerencsére nekem is tetszik, úgyhogy jelenleg itt van.

Kinyílott a piros virágú rhododendron. Cserépben lakik, mert árnyék az még nincs. Az előkerti lila virágú még most kezdi bontogatni a szirmait.

Palástfű, levelein esőgyöngyszemekkel. Ahol szeret, ott elszaporodik. (Őt is imádom).Citromsárga virágú azalea, fenséges, messzire ható illattal.Kaporlevelű bazsarózsa, még mindig nem nyílt ki teljesen.


A fás bazsarózsa, gyermekfej méretű virágokkal. Olyan tiszta fehér színe van, mint egy menyasszonynak.

Egyébként az idén eléggé elbújtak a virágai a levelek között, de azért így sem utolsó látvány.Kinyílott a (rózsaszín)lila-akác. Egyszerűen pazar, fenséges fűszeres illattal, döngicsélő rovarokkal.


Közelről:...


Még a teherautót is megszépíti ez a keret, ugye?Jó nézegetést, jövök ám még!!10 megjegyzés:

 1. Csodálatos képeket láttattál meg a kertedből! Hogy milyen csodálatos illat lehet ott nálatok! Megcsodáltam a lombhullató azálea mollisokat. Egy olyan halvány rózsaszínűre még fáj a fogam. A sárga az Azalea Mollis Sunset. Nekem is van, imádom. Arózsaszínű lila akácra nem találok szavakat! Várom a következő kerti sétádat (fényképezőgéppel a nyakadban)!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen. Az lesz ám a nagy dolog, amikor feltalálják az illatos képeket. Tudnék küldeni!

   Törlés
 2. Ezt a fénypillanat dolgot én is ismerem, pillanatkon múlik, ha nem kapod el, annyi. Szépségeid vannak!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Többször jártam már úgy, hogy lustaságból nem mentem a gépért, no majd legközelebb, de a legközelebbi nem biztos hogy ugyanolyan szép, és biztos, hogy nem ugyanaz a pillanat.

   Törlés
 3. Mindig mutatsz valami szépséget, amit felírok egy bizonyos listára! Mondanom sem kell, már km hosszú az a bizonyos!!!!
  Eddig is nagyon tetszettek a juharok, de most újból beleszerettem, de nagyon! :)

  VálaszTörlés
 4. Hát ennek nagyon örülök! A juharoktól én tartottam, mert kényesek, a blood-good nagyon jó választás, keleti fekvésben pedig egy csoda.

  VálaszTörlés
 5. Szépen megnőtt a kerted. Nem is olyan rég,még panaszkodtál,hogy alig látszik. Pedig de. Nem sorolom,gyönyörűek a növényeid, tetszik a sok örökzöld,most ők is hatalmasat nőnek, gyönyörű a lilaakác,ami rózsaszín, stb,stb.
  Jó kertelést, és gyönyörködést a szépségekben. :)

  sameria25

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Sameria. Emlékszem, Ágicza mondta valahol valamire, hogy térdig érő arborétum. Azért még most is van jópár növénykém, aminek örülnék, ha a térdemig érne.

   Törlés
 6. Lössz az még nagyobb is. Sőt,talán egyszer egészen nagy. Gyűjtögessél csak szorgalmasan, inkább növényekre,mint a kocsmába, én azt szoktam mondani.

  VálaszTörlés