2018. február 28., szerda

Hahó

Nem eszi meg a kutya a telet...jaj, ezek a népi bölcsességek, a legnagyobb baj az velük, hogy legtöbbször igazak:) Idén sem ússzuk meg, bár jöhetett volna előbb is, a közel - 20 fokot (remélem, tényleg nem lépi túl) pedig szerintem senki sem kívánta, jöjjön néhány téli kép a kertből:


Magnolia grandiflora, örökzöld magnólia hóval borítottan. Valami mesés, Hókirálynőt  idéző hóesés volt tegnap, ezek a képek szánkózás közben készültek. Mármint én húztam a szánkót, meg néha kattintottam egyet.



Ilex meservee Blue Angel  .csodaszép rubinpiros bogyókkal



Viburnum bodnantese - kikeleti bangita. Több mint érdekes látvány a sok-sok virág a hósapka alatt...


Mahonia x media Charity - a sok csodálatos virágot mind-mind befedi a hó.




Ilyenkor persze az örökzöldek a legszebbek - Xanthocyparis nootkatensis Pendula - szomorú nutka.



Cupressus arizonica glauca fastigiata - oszlopos valódi ciprus






Ágyásrészlet, háttérben örökzöldekkel. Az apróságok nem látszanak ki a puha hótakaró alól.




Abies pinsapo glauca - andalúz jegenyefenyő hópizsamában





Egy kattintás hátrafelé, amikor még érintetlen volt a hó ....aztán a mammutfenyőig elhúztam a szánkót, de a szél miatt sokkal hidegebbnek éreztem a hőmérsékletet, úgyhogy bizony megfordultam. Visszacsörtettem az első udvarba, mögöttem-mellettem-előttem a téli időt sokkal jobban élvező kutyával, no meg a szánkón viháncoló, egyfolytában száját jártató leányzóval.   Ez utóbbi olyan rendes volt, hogy szánkózás után letakarította az utcán a járdát.

Hazudnék, ha azt mondanám, teljesen nyugodt vagyok az elkövetkező éjjelt-hajnalt illetően. Bár mindent megtettem a növények érdekében, ez lehet, hogy kevés. Hiszen bizonyos méreten túl már nem tudjuk takarni őket....

Kívánom, hogy ne érje kár senkinek a kertjét, növényeit sem. Vigyázzatok magatokra, egymásra ebben a cudar időben.



Petra

4 megjegyzés:

  1. Minden évszaknak megvan a maga szépsége! Jó nézegetni a téli képeket, de mi már nagyon unjuk! Elég volt! Jöjjön csak az a várvavárt tavasz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az idei télen ezek voltak az igazi téli napok, itt Somogyban se hideg, se hó nem volt. Úgyhogy egyik szemem sírt, a másik nevetett. -19 fok volt nálunk, és csak remélni tudom, hogy nem tett kárt a cédrusokban.

      Törlés
  2. Reménykedjünk, én a kutya miatt(is) aggódom. Látni a növények levelein amiket elkapott már eddig is a fagy, bele sem merek gondolni mi lehet még?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is izgultam a két kutya miatt, bár van nekik hova behúzódni, de reggel meleg húslevest kaptak:) Kell neki pár hét, mire megnyugodhat az ember a kertet illetően.

      Törlés