2013. június 3., hétfő

MEGY A DÍJ VÁNDORÚTRA....

Nagyon kellemes meglepetésben volt részem május 31-én (pont a névnapomon!), ugyanis engem, a teljesen érdemtelent, díjjal jutalmaztak. Íme:



Nagyon-nagyon büszke vagyok rá, és nagyon boldog vagyok, hogy Tomi, aki egyébként rokonlélek (magyarul őrült, szenvedélyes kertész), gondolt rám. Az a Tomi, aki olyan szeretettel beszél a növényeiről, hogy nem is lehet kétségünk, lelke van mindegyiknek. Sok Tomi kellene, jobb lenne tőlük a világ.
Ha véletlenül valaki még nem ismertné, hát itt olvashatja: http://tomikertje.blogspot.hu/.

Akiknek továbbadom (a sorrend teljesen véletlenszerű):

1. Mancoka kertje: Ha szebbnél szebb rhododenronokat és azaleákat szeretnétek látni, ne menjetek messze, hiszen itt a http://kertelgetes.blogspot.hu/ blog, ahol legalább a képekben gyönyörködhetünk. Nem akármilyen gyűjteményt mondhatsz magadénak, s mint minden gyűjtemény, valószínűleg még nem teljes.
S mindez teljesen odaillően, mondhatni természhetesen simul bele az egyébként is szép kertbe.

2. Cipruska kertje: Amilyen szerényen mutatja be képről-képre, olyan pazar kertje van Cipruskának.
Az a kert, amire vágyunk, beállt, szép nagy, életerős növényekkel, ötletes kialakításokkal, bővebben itt:  http://kertimado.blogspot.hu/,

3. Kata (és Feri) kertje, a http://kataferikertje.blogspot.hu/ blogon. Mert megmutatják, hogy kertészkedni bárhol lehet, akár egy teraszon is. A csodás képeket nézegetve ez persze eszébe sem jut a szemlélőnek, inkább gondolja, hogy az Alpokban készültek.

4. HP blogja, a kertészkedés vegyszerek nélkül, amely itt található: http://hp-kertem.blogspot.hu/.
Két dolog miatt, egyrészt mert nagyon becsülendő, ha valaki konyhakertet csinál, én irigykedem is rendesen, mert nekem ez évről évre elmarad, vagy legalábbis minimálisnak mondható. Érdemes olvasgatni, mert nemcsak "Hűbelebalázs" módjára belevágó személyről van szó, hanem olyanról, aki érti is, amit csinál.
A másik a biokertészkedés, amit teljes szívves támogatni tudok. Minél többen hallanak erről "sikertörténetet", annál többen fogják követni talán.

A szívem picit fáj ám, mert legszívesebben mindenkinek küldenék a díjból, de a szabály az szabály.

Mindenkinek gratulálok és további jó kertészkedést kívánok!

Petra


10 megjegyzés:

  1. Petra, nem is tudom elmondani neked, hogy milyen örömet szereztél nekem, és pontosan a születésnapomon! Nagyon megtiszteltél vele és meg is lepődtem rajta hogy vajon milyen meglepetést szerzel nekem. Valamilyen csodás növényre számítottam a szépséges kertedből.Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet, mert én csak a magamnak szántam ezt a blogot. Ha valaki mégis érdemesnek tarja elolvasni és ezáltal segíthetek neki, vagy jó érzés tölti el egy-egy bejegyzésem kapcsán, akkor már megérte az időt tölteni vele!
    Csoda ez a net, hogy hasonló érdeklődésű embereket összehoz valamilyen módon. Nagyon szeretek a szépséges kertedben barangolni, és mindig nagyon várom az újabb bejegyzéseidet.
    Még egyszer köszönöm a nagyon szép születésnapi meglepetésedet Margó

    VálaszTörlés
  2. Csodás növényt is kaphatsz, csak el kell jönnöd érte.

    Örülök, hogy örömet okoztam, ennek a díjnak ez a legnagyobb értéke.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm. Nehogy Szavadon fogjalak! Növényért mindenre képes vagyok.

    VálaszTörlés
  4. Nahát! Tripla meglepetés!!!!
    Köszönöm, és hamarosan megbeszéljük. :))))))

    VálaszTörlés
  5. Petra, köszönöm szépen ezt a csodás díjat! Nem is annyira a díjnak, hanem elismerő szavaidnak örültem igazán. Örülök, hogy ez a véleményed a működésemről. Ennyi sok növény mellett nem csoda ha nem jut időd konyhakertre, de szerintem azért kárpótol emiatt a csodás kerted. Tényleg nagyon jó nézegetni a képeken, gondolom a valóságban még szebb lehet.

    VálaszTörlés
  6. Azért ha nagyon akarnám, jutna ám idő a konyhakertre is, csak ahhoz nem értek annyira. Jó, semennyire. De majd az is alakul.

    A kert a valóságban szebb is, meg nem is, mint a képeken. Sok mindent, hangulatot főleg, nem mindig sikerül visszaadnom a képeken, de még nagyon nagy terület az, ahol igen kicsik a növények, és az még nagyon messze van a széptől.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem a fáidat nehezebb gondozni, mint egy konyhakertet. Rájöttem miben mesterkedsz, arborétumot építesz. Majd ki lesz írva látogatóknak 100 év múlva, hogy Petra arborétuma. :)
      Amúgy akartam már kérdezni, hogy mekkora is a kerted, de ha jól értem az utolsó bejegyzésedben elárultad.

      Törlés
  7. Nem tudom. Nem biztos. Szerintem a konyhakert bizonyos szempontból nehezebb.

    Egyébként igen, mini arborétum lesz,kár, hogy azt már nem érjük meg.


    Ne feledkezz meg a díjjal kapcsolatos "kötelezettségeidről"! Tudod, tovább kell adnod.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom, csak még gondolkodom. Nem is azon hogy kinek adjam, hanem azon hogy olyan szépeket írjak mint az elődeim :)
      Annyira nem is lesz mini az az arborétum.

      Törlés
  8. Bizony, bizony, nagyon kellemes, de egyáltalán nem könnyű kötelesség a díj továbbadása..

    Látom, azért megoldottad.

    VálaszTörlés